Hotellpriser i studentstaden Lund

Lilla hotell lundKlassen på hotellrum och tillfälliga boenden i Lund täcker hela skalan från lyx till allra enklaste standard, och priserna varierar i motsvarande grad.

I det stora hela är det något billigare att övernatta i utkanten av Lund, eller en bit från tätorten, än i själva stadskärnan. Men det finns ingen regel utan undantag.

Den som tar sig tid att jämföra hotellpriser och leta rabatter kan göra fynd, och vissa veckodagar eller veckor kan det vara lättare att hitta ett hotellrum till överkomligt pris.

För ett mycket komfortabelt dubbelrum i centrala Lund får du vara beredd att betala någonstans i spannet drygt en tusenlapp till cirka 2500 kronor, men tillfälliga erbjudanden är vanliga.

Väljer du att bo på ett ställe av typ bed and breakfast, brukar kostnaden för ett dubbelrum hamna ungefär i prisintervallet 600 – 1400 kronor, allt beroende på läge och standard.

Hur du än väljer att bo står lärda Lund med uppslagna dörrar.

Det är anrika marker du trampar.

Som stad har Lund en drygt tusenårig historia. 1145 invigdes domkyrkan av biskop Eskil.

Men redan långt tidigare fanns en tätort i trakten – Uppåkra, som låg en halvmil söder om det nuvarande Lund.

En överväldigande mängd fynd har gjorts i Uppåkra under de senaste åren utgrävningar. En del av dem kan studeras på Lunds Historiska museum.

Föredrar du en mer nutida aktivitet så finns exempelvis Vattenhallens Science Center vid Lunds tekniska högskola. Här finns ett planetarium, en experimentsal och litet men åskådligt vattenkraftverk där besökarna själva får känna på vattnets kraft. I Vattenhallen kan du också lära dig mycket om de två stora satsningarna som snart sätter Lund på vetenskapens världskarta: Max IV och ESS.

För sökningar av hotell rekommenderar vi både hotell lund och booking

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *